Olen Taina Rissanen, valokuvaaja ja valokuvauksen opettaja Lapinlahdelta.

Valokuvannut olen koko ikäni. Aina siitä lähtien, kun opin käyttämään järjestelmäkameraa noin viisi vuotiaana. Kuvaaminen on ollut intohimoni ja se on vienyt minua elämässä uusiin ja kiinnostaviin paikkoihin ja seikkailuihin. Käytyäni lukion hakeuduin valokuvauksen opintoihin ensin toiselle asteelle ja sen jälkeen ammattikorkeakouluun. Valmistuin valokuvaaja medianomiksi Svenska Yrkeshögskolanista, nykyisestä Novia ammattikorkeakoulusta, vuonna 2003. Samana vuonna opinnäytetyöni "Asutut talot, aidatut pihat", kuva DVD Venäjän - Karjalasta, valittiin 10 parhaan joukkoon Vuoden Nuorivalokuvaaja kilpailussa. Kilpailu oli avoin kaikille vuosina 2002-03 valmistuneille suomalaisille valokuvaajille.

Lehtikuvaajan työtä olen tehnyt vuodesta 2002 saakka sekä työsuhteisesti että freelancerina sanoma- ja aikakauslehtiin kuten Savon Sanomat, Lehtikuva ja Iisalmen Sanomat. Valokuvausta olen opettanut aikaisemmin sivutoimisesti eri oppilaitoksissa ympäri Suomea ja vuodesta 2006 päätoimisesti Ingmanin käsi- ja taideteollisuus oppilaitoksessa. Ammatillisen opettajan pedagogisen pätevyyden sain maaliskuussa 2011, kun valmistuin Jyväskylän opettajakorkeakoulusta. Pidän opetustyöstä ja työskentelystä nuorten parissa ja koen sen haasteellisena positiivisessa mielessä, ja haluan edelleen kehittyä siinä. Kielitaitoni on hyvä. Sujuvan kirjoitetun ja puhutun suomen lisäksi hallitsen ruotsin (koulutukseni on ruotsinkielinen) ja englannin.

Tarvitessasi kuvaa itsestäsi, perheestäsi, jostakin tilaisuudesta (häät, hautajaiset yms.), lemmikistäsi tai muusta sinua kiinnostavasta ota yhteyttä mietitään yhdessä kuinka unelmiesi kuva toteutetaan.

Koiria olen kouluttanut niin kauan kuin muistan ja jos jostakin eläimestä jotakin tiedän niin se on sitten koira. Vedän koulutuksia sekä yksityisesti että Kaskikuusen kansalaisopistossa. Mikäli jokin asia koirasi kanssa askarruttaa tai tarvitset apua koulutuksessa olipa se sitten perus-, näyttely-, metsästys-, tai ongelmakoirankoulutusta niin ota rohkeasti yhteyttä. Pohditaan yhdessä ratkaisua tilanteeseen.

Gotlanti 2009

Mennyt aika.

Sininen.