FIN MVA SE MVA Koti-Metsän Bella, 17.5.-09 - 3.1.-22

Kennelimme beagle vahvistus Bella liittyi laumaan sattuman kaupalla kesällä 2009. Bellaan olemme tykästyneet kovasti vaikka aikaisempaa kokemusta beagleista ei hirveästi ollutkaan. Luonteeltaan Bella on aivan ihana, kiltti, avoin ja sosiaalinen tosin tarvittaessa myös hyvin jääräpäinen. Näyttelyistä Bellalla on serti ja muutama SA. Metsällä Bella on varsin liukasliikkeinen, mistä on sekä hyötyä että haittaa. Parhaimmat päivämatkat ajopäivinä syksyllä 2011 olivat 35km! Kokeissakin starttasimme pari kertaa, mutta jäimme vielä ilman tulosta. Jänikset olivat ovelia ja onnistuivat sumuttamaan nuorta innokasta koiraa, mutta molemmilla kerroilla pääsimme kuitenkin ajoa kuulemaan. Ensi syksynä uudestaan.

Bella on astutettu tammikuun puolessa välissä Danyer De El Imperio Caninolla eli Zorrolla, joka on espanjan tuontiuros Kahaltajan kennelistä. Pentuja toivotaan ja odotetaan syntyväksi maaliskuun puolen välin jälkeen. Pennut ovat Koti-Metsän kennelin nimissä, mutta syntyvät ja kasvavat täällä meillä Karkkarinnan kennelissä.

Astutus on onnistunut! Kävimme Bellan kanssa ultrassa 15.2.-12 ja viisi pientä beaglea on kasvamassa mamman masussa. Nyt vain toivotaan, että aamupahoinvoinnit joita on ollut kolmannelta viikolta lähtien helpottaisivat ja nautitaan odotuksesta.

Mamman masu kasvaa huimaa vauhtia ja vointikin on mainio. Päivittäin ruokaillaan kolme-neljä kertaa ja lenkkeilläkin on mamma vielä jaksanut tosin meno on koomisen näköistä kun maha pomppii puolelta toiselle. =) Isännän rakentama pentulaatikko on nyt koekäytössä, että kelpaako. H-hetkeen enää reilu pari viikkoa.

Bellan synnytys käynnistyi myöhään perjantai iltana. Avautumis vaihetta kesti aina sunnuntai aamulle saakka, kunnes työntöpoltot alkoivat vähän kuuden jälkeen. Ensimmäinen pentu putkahti maailmaan ja emon hellään huomaan 8.25., jota pian seurasi toinen ja kolmas. Viimeinen eli seitsemäs pentu syntyi 12.25. Pennut painoivat syntyessään 255-330g eli olivat varsin tasakokoisia. Pennuista viisi oli uroksia ja kaksi narttua ja kaikki oikein virkeitä ja reippaita. Emo ja pennut voivat hyvin ja ruoka ja uni maittaa.

Hetki on kulunut siitä, kun viimeksi olen päivittänyt tätä Bellan sivua muutoin kuin kuvilla. Tässä siis viimeisiä kuulumisia. Syksy -12 meni Bellan osalta hieman puihin. Syyskuun alussa ajot kulkivat ja kaikki näytti hyvältä, kunnes sitten erään ajoreissun jälkeen koira alkoi köhiä pahasti. Syylliseksi paljastui roska keuhkoissa! Sitä paranneltiin reilut pari kuukautta ja välillä jo pelättiin, että huonosti käy. Beagle on kumminkin sitkeä sissi ja marraskuun -12 alkupuolella saimme terveen paperit ja ajoluvan. Ja seuraavana päivänä jo Väisälänmäki raikuikin iloisesta ajosta! Parin tunnin pyörityksen jälkeen pupu päätyi kuin päätyikin eräksi ja olimme kaikki hyvin tyytyväisiä. Syksy -13 on selvitty suuremmitta ongelmitta terveyden kanssa ja jäniksiä on päästy metsästämään säännöllisesti useampia kertoja viikossa. Kokeissa Bella on ollut varsin epäonninen. Osallistuimme Kaavilla ystävyysotteluun ja ensimmäinen ajo karkasi auttamattomasti kuulumattomista ja toinen lähti 2min erän päättymisen jälkeen. 

Bellan onni kääntyi Pielaveden kokeessa aivan kauden -13 lopussa ja BEAJ-1 tulos saavutettiin! Nopeaa hakua ja hienoa ajoa! Oli mahtavaa seurata mukana!

Näyttelyissä olemme Bellan kanssa käyneet muutaman kerran pentujen jälkeen. Lähinnä siksi, että kasvattaja Birgitta saa kasvattajaluokan esitettäväkseen, mutta yksi sertikin on hihaan tarttunut lisää eli ei hassummin mamma biitlesiltä.

Viimeinen serti tuli 13.6.-15 Lapinlahdelta.

Olemme aikeissa astuttaa Bellan, urosta etsitään. Lisätietoja pentuja osiosta, kunhan suunnitelmat selviävät.

Ei ihan mahtunut kuvaan. =)

Bella 10-viikkoa.

Ja jänes.

Jari, Bella ja saalis.

Talvinen jänisjahti.

Lulu ja Bella juhannuksena -12.

Bella Mehtäkoera näyttelyssä 18.5.-13 ERI/1/SA/PN1/SERT JA VSP

Koti-Metsän Aamunkoitto eli Tessu, Bella poika isänä Danyer De El Imperio Canino "Zorro" 18.5.-13 BIS3!

Tessu palkintopallilla

Poseeraus Tuusniemellä marraskuussa -13

Liikekuva näyttelystä.

Mamman suuri metsästäjä.

syksyn -13 saaliita

Emä ja tytär saaliineen.

Ja jälleen pupu! =)

Bella on Kennelliiton virallinen kaverikoira, palkittu sellainen. =)

Koti-Metsän Bella. Haaparanta beagle erkkari käy eri/1, sa, pn2, sert. Tuomarina Matti Envall. Arvostelu: Utmärkt typ. Mycket bra huvud.Inga noterbara fel. Bra späls, svans och trefärgad. Lugn. Rör sig vackert.

Erinomainen tyyppi. Erittäin hyvä pää. Ei mitään huomautettavaa yleensä (virheetön). Hyvä turkki, häntä ja kolmivärinen. Rauhallinen. Liikkuu kauniisti. Tässä arvostelu suomennettuna.

Käyttöluokan narttujen voittajana Haaparannassa 26.4.-14

Käyttöluokan narttujen voittajana Haaparannassa 26.4.-14

Bella PM3!
Pohjois-Savon piirinmestaruudet kisailtiin sunnuntaina 21.9.-14 Varkaudessa. Sateinen ja sumuinen yö ja äkkiä lämpenevä päivä hankaloittivat jänisten löytymistä merkittävästi. Hajut haihtuivat taivaan tuuliin ja monet koirat jäivät tyhjille hauille. Bella onnistui kumminkin löytämään jäniksen ja sai ajoakin ihan mukavasti 71min. Tämä riitti kolmanteen tilaan kisassa ja Bella lunasti itselleen paikan idänlohkossa Pohjois-Savon edustajana. Hienoa työtä! Hyvä Bella ja Jari!

Marraskuinen rusakkojahti -14

jänis syyskuussa -14

Elokuussa 2015 Särkän Erä Ry palkitsi Bellan menestyneimpänä koirana vuonna 2014.

Lapinlahden näyttelyssä kesäkuussa 2015.

Lapinlahden näyttelyssä kesäkuussa 2015. Voittajat Konttikuusen Taneli ja Koti-Metsän Bella poseeraavat tuomarin ja omistajiensa kanssa.

Sertin koira Mehtäkoerassa. =)

Hauuuuu-uuuu!!!