Pitkän SK Janna

Eli Alma Amalia Ammeli. Pian vuoden ikäinen karkeakarvainen saksanseisoja neiti, joka muutti meille keväällä -11 Pitkän kennelistä Kuopiosta. www.pitkankennel.com 
Alma on aivan ihastuttava nuori saksanseisoja, jonka kanssa opettelemme alkeita seisovan kanakoiran elämästä. 
Metsässä olemme juoksennelleet heti alusta alkaen ja pääsimmepä jo viime syksynä näkemään muutaman seisonnankin. Tulevana syksynä tarkoitus on saada lisää kokemusta ja ehkäpä joku lintukin. Suurena tavoitteena on Junkkariin osallistuminen syyskuun lopussa.
Näyttelyissä Alman menestys on ollut huikea: neljä esiintymistä, 3xSERT, 3xVSP ja Juniori Voittaja-11 ja Voittaja-11 tittelit! Nyt odottelemme kahden vuoden ikää. No, ehkäpä sitä jossain voisi käydä ennen sitä esim. päänäyttelyssä. =) 
Alma rakastaa reipasta toimintaa ja ulkoilua, cani crossingia, pyöräilyä, vetourheilua potkurilla tai reellä ja kovaa menoa yleensä niin että kotona voi sitten relata ja maata sohvalla.
Kävimme Alman kanssa lonkka- ja kyynärkuvissa ja tulos oli AA / 00 eli ei valittamista.
Syksyn -12 mittaan olemme Alman kanssa treenailleet metsästysjuttuja. Lintuja on löytynyt ihan mukavasti ja intoa nuoressa seisojan alussa ainakin on ollut. Metsäkanalinnut sekä Rautavaaralla että Lapinlahdella ovat kuitenkin olleet kovin arkoja ja niinpä suuntasimmekin lokakuun viimeisenä viikonloppuna Reisjärvelle ja fasaanijahtiin. Reissu oli varsin onnistunut. Lintuja löytyi ja Alma osoitti kykyjään seisojana. Pääsimme näkemään muutaman mallikkaan seisonnan ja niiden päätteeksi räväkän avanssin. Pudottamaan ei vielä päästy, mutta se tulee sitten aikanaan. Alla videota viikonlopusta.
Alman talvi on kulunut noutoharjoitusten, vetourheilun ja Lulun kaitsemisen merkeissä. Kelit potkurilla ja reellä ajeluun ovat olleet mahtavat! Lunta vähintäänkin riittävästi ja pakkasetkin aisoissa. Pääsiäistä vietimme Käpälämäessä ja kävimme ajamassa reellä Metsäkartanolla. Alla videota touhusta, vetämässä Alma, Jalo ja Susi, kyydissä Taina ja ohjaksissa Titta.
Alman kanssa ollaan treenailtu koko kesä -13 tulevaa koekautta varten. Ja työ palkittiin elokuun alussa vesityökokeessa, josta saatiin hyväksyttytulos ja kolme pistettä. Nyt olemme valmiina kokeisiin! 
Keväällä -15 emäntä päätti, että käymme Alman kanssa vielä parissa näyttelyssä ja ilmot laitettiin menemään sekä Lieksaan että Tuusulaan. Lieksassa jysähti täyspotti toukokuun lopussa ja Alma oli ROP ja sai viimeisen SERTinsä. Tuusulassa oltiin VSP eli ei huonosti ollenkaan! =) Ja näistäkin kahdesta näyttely käynnistä joku jo ehti olemaan kateellinen, aivan suotta. =)
Heinäkuun lopussa kävimme vesityökokeessa ja tuloshan oli varsin mainio 4/5p. Kokeita mietitään, metsästellään ensin. Noudot ovat sujuneet hyvin. Linnut on saatu talteen pahemmastakin ryteiköstä. Alla kuvia metsältä ja näyttelyistä.

näyttelyharjoituksia

vauhdissa

Voittaja-11 näyttely

Alman noutoharjoituksia fasaanilla.

Vesityötreeneissä.

Fasaani äkkiä emännälle. =)

Alma pellolla.

Fasaani seisonta.

Rauhallisesti esiintyvä ja hyvin liikkuva narttu, jolla hyvä rakenne ja hyvät kulmaukset. Oikealinjainen nartun pää. Hyvä ylälinja ja rintakehän muoto. Hieman niukka eturinta. Hyvä rakenne takana ja erinomaiset kulmaukset. Hieman ylöskiinnittynyt häntä. Laadukas turkki ja ihana käytös. Tuomari Pekka Teini, Tuusula 5.7.-15

Erinomaiset mittasuhteet, hyvä koko ja luusto, hyvä pään pituus ja linjat, hyvät silmät ja korvat, erinomainen ylälinja ja hännän kiinnitys, riittävä rungon syvyys. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Kapeahkot takakintereet, tehokas sivuaskel. Riittävän karkea karvanlaatu. Tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.

Tomerana sorsapassissa.

Emäntä pudotti koppelopoijan ja Alma hoiteli linnun talteen.

Emäntä tiputti teeren ja taas Alma pääsi töihin. Ranta pusikostakin lintu löytyi hetkessä.

Isäntä sai haapanan.